More Brocante & Couleur Chanvre

 

     

 

More Brocante vertegenwoordigt Couleur Chanvre, een Frans merk dat prachtige ecologische textielstoffen uit hennep en hoogwaardig linnen vervaardigt. Pure materialen met robuuste en zachte texturen in prachtige bestorven tinten.
 
 Hennep:
 
 Hennep is één van de eerste gewassen welke door de mens verbouwd werd, ongeveer 8000 jaar geleden. Het was vroeger al een veel gebruikt materiaal om kleding, canvas, touw en papier van te maken. Daarnaast werd hennep vroeger ook gebruikt als betaalmiddel. Hedendaags worden de uitzonderlijke kwaliteiten van hennep opnieuw gewaardeerd.
 
 De hennepvezel van Couleur Chanvre wordt, na de oogst in Normandië, geweven op oude, traditionele weefgetouwen in het noorden van Frankrijk. Het spannen en knopen van het weefgetouw neemt twee dagen in beslag. Het ondergaat geen enkele chemische behandeling, waardoor het een milieu- en mensvriendelijk product is.
 
 De lange en sterke vezel van de hennepplant, in combinatie met de manier van weven, resulteert in een stof met hogere draaddichtheid dan een andere stof. Dat zorgt ervoor dat het materiaal niet alleen sterk, elegant en beweeglijk is, maar ook extreem duurzaam. Wie kent niet de oude Franse lakens, gemaakt van hennep, welke overgedragen worden van generatie op generatie?
 
 Plantaardig gekleurd:
 
 Na het weefproces worden de stoffen vervoerd naar het productieatelier in St. Jean de Luz (Zuidwest Frankrijk). De stof wordt daar kort ondergedompeld in een verfbad met natuurlijke kleurextracten uit planten en mineralen. Er komt geen chemische kleurfixatie aan te pas zoals in de meeste textielfabricage gebeurt. De natuurlijke pigmenten geven de stof een kleurverfijning die je niet terugziet in de synthetische kleurvariant. De stoffen zijn kleurvast, was na was na was ....
 
  Fabricage:
 
 Eenmaal gekleurd worden de stoffen gesorteerd en verwerkt tot bijvoorbeeld beddengoed, gordijnen, tafellakens en shawls.
 
  Kwaliteiten van de producten:
 
 De hennep stoffen zijn sterk en praktisch onverslijtbaar, het kreukt minder dan linnen, het neemt vocht op en droogt snel. Het heeft antibacteriële eigenschappen en is zeer
 geschikt voor mensen met allergieën. Ideaal voor beddengoed: warm en comfortabel in de winter en zacht en koel in de zomer. 

© 2015 - 2024 More Brocante | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel